Datapolitik

 

1. Hvilke oplysninger indsamler vi om dig?

1.1 Vi kan indsamle og behandle følgende data om dig til journalen:

1.1.1 kontaktoplysninger, herunder dit navn, din adresse, e-mailadresse, tlf og personnummer.

1.1.2 oplysninger du har givet er helt frivilligt, men vi kan ikke behandle dig uden at måtte anføre disse oplysninger i din journal. Alle medarbejdere i klinikken har tavshedspligt.

1.1.3 oplysninger, du giver til din journal vil kun blive videregivet til nødvendige samarbejdspartnere så som sygehuse, speciallæger, kommune osv. Disse samarbejdspartnere er ligeledes underlagt tavshedspligt.

1.1.4 Vi er klar over, at dine oplysninger kan være fortrolige, og vi vil beskytte fortroligheden af dine oplysninger i overensstemmelse med vores normale procedurer og lovkrav. Vi vil ikke bruge dem til andre formål end dem, som er fremlagt i denne politik.

1.1.5 Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med den danske persondataforordning og andre love, der måtte være gældende.

2. Hvordan vil vi bruge dine oplysninger?

2.1 Vi bruger dine oplysninger på følgende måder:

2.1.1 til at levere tjenesteydelser til vores patienter (se venligst også afsnittet nedenfor, med titlen “Hvem deler vi dine oplysninger med”);

2.1.2 til at analysere data til forskningsformål og til at inkorporere i vores databaser til almene forsknings- og analyseformål;

2.1.3 til at sikre, at du får præsenteret indholdet på vores hjemmesides selvbetjeningsmodul så effektivt som muligt;

2.1.4 til at håndtere eventuelle klager, forespørgsler eller tekniske problemer, du oplever;

2.1.5 til vores interne formål, såsom kvalitetskontrol, websitepræstation, systemadministration og til at evaluere vores daglige arbejde, så vi kan give dig forbedrede tjenester og en bedre oplevelse;

2.1.6 Vi beholder kun dine oplysninger så længe det er nødvendigt, eller så længe loven kræver.

3. Kontakt

3.1 Når du bliver patient hos Lægerne Ørstedsgade erklærer du dig indforstået med, at vi vil kommunikere med dig via telefon, brev eller sikker e-mail (selvbetjeningsmodulet). Herunder, men ikke begrænset til kommunikationer med henblik på:

4. Hvor overfører vi dine oplysninger til?

4.1 Dine oplysninger kan tilgås og behandles af vores medarbejdere, tjenesteudbydere, samt diverse reparatører af IT. Desuden kan udvalgte oplysninger tilsendes samarbejdspartnere hvis det er nødvendigt feks i form af attester eller henvisninger.

4.2 Del ikke dine oplysninger, hvis du ikke er indforstået med ovenstående. Ved at give dine oplysninger til os, accepterer du og giver dit samtykke til, at vi kan overføre dine oplysninger til samarbejdspartnere, og lagre dem så længe det er nødvendigt eller så længe loven kræver det.

Hvis du ikke accepterer dette, kan vi ikke tilbyde Lægerne Ørstedsgade som dine læger.

5. Hvem deler vi dine oplysninger med?

5.1 Vi kan dele dine oplysninger med enhver som leverer tjenesteydelser til os, så de kan levere den tjeneste, vi anmoder dem om. Herunder IT-tjenesteudbydere, som støtter vores IT-systemer.

Mens vi, hvor det er muligt, vil tage initiativ til at sikre, at du ikke kan identificeres ud fra disse oplysninger, kan vi aldrig fuldt ud vide, hvilke oplysninger vores kunder måske allerede har om dig, og det kan være, at de kan forbinde de anonyme oplysninger, som vi leverer, til andre oplysninger, som derefter giver dem mulighed for at identificere dig

Hvis vi er nødt til at dele dine oplysninger for at overholde lovmæssige eller regulatoriske krav (eller vi med rimelighed mener, at vi er nødt til at videregive dine oplysninger med henblik herpå), eller hvis vi er nødt til at håndhæve eller anvende vores vilkår og betingelser for brug, andre vilkår og betingelser eller aftaler eller for at beskytte vores rettigheder, ejendom eller vores patienter.

5.2 Andet end som anført ovenfor, vil vi ikke udleje, sælge eller på anden måde videregive dine oplysninger uden dit samtykke.

5.3 Vi kan ikke tilbyde at sende eller modtage almindelig email idet vi så ikke kan garantere, at oplysninger ikke kan tilgås af 3. part.

6. Hvordan holder vi dine oplysninger sikre?

6.1 Alle dine oplysninger er opbevaret på sikre servere, som er ejet eller leaset af os.

6.2 Hvis du har et brugernavn, en adgangskode eller andre login-oplysninger, som giver adgang til visse dele af vores website, skal du ikke lade en anden person bruge dem, og du skal behandle dem fortroligt. Hvis du tror eller mistænker, at en anden person kender dine login-oplysninger, skal du kontakte os så hurtigt som muligt. Se venligst også vores vilkår og betingelser for brug.

6.3 Desværre er overførsel af oplysninger via internettet ikke fuldstændigt sikkert. Selvom vi anvender vores normale procedurer og overholde lovkrav for at beskytte dine oplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheden af de oplysninger, du overfører til vores website, og enhver overførsel af data er på egen risiko. Når vi har modtaget dine oplysninger, vil vi bruge strenge procedurer og sikkerhedsfunktioner for at forsøge at forhindre uautoriseret adgang.

6.4 Vores site kan evt fra tid til anden indeholde links til og fra andre websites. Bemærk, hvis du følger et link til nogen af disse sites, bør disse websteder have deres egen fortrolighedspolitik, og at vi ikke accepterer noget form for ansvar for disse sites eller deres fortrolighedspolitikker. Kontrollér disse fortrolighedspolitikker, før du indsender dine oplysninger til sådanne sites. Se venligst også vores vilkår og betingelser for brug for yderligere bestemmelser om andre websites.

7. Dine rettigheder

7.1 Du har ret til at få adgang til, rette eller få slettet dit samtykke til behandling af dine personlige oplysninger og bør sende enhver anmodning om dine oplysninger til os. Bemærk, at et gebyr til dækning af vores udgifter forbundet med at levere oplysninger om de informationer, vi har om dig (printgebyr, max 200 kr), kan blive opkrævet ved modtagelse af en anmodning. Det er også vigtigt at bemærke, at mens du kan anmode om dine oplysninger når som helst, beder vi løbende vores patienter om at opdatere oplysningerne om sig selv så vi har mulighed for at komme i kontakt med dig.

7.2 Hvis du ønsker at klage over, vores brug af dine oplysninger, har du retten til at klage til din lokale databeskyttelsesmyndighed .

8. Sådan kontakter du os

8.1. Spørgsmål, kommentarer eller anmodninger angående denne fortrolighedspolitik eller databeskyttelsesspørgsmål er velkomne og skal adresseres til os via:

Lægerne Ørstedsgade, Ørstedsgade 4, 5900 Rudkøbing. Tlf 62515141

Eller via selvbetjeningsmodulet på vores hjemmeside www.lægerne@ørstedsgade.dk